Clipe în natură

Ședințele foto outdoor pot fi o provocare de cele mai multe ori și poate chiar privite cu teamă și îndoială. Poate că de multe ori ne gândim că mai sigură este o ședință foto realizată in casă sau o locație de interior, însă nu este adevărat.

În acest articol vă vom da argumente convingătoare pentru a vă determina să acordați mai multă încredere ședințelor foto în aer liber sau outdoor.

În primul rând, de ce o ședință foto într-o locație de interior este privită ca fiind mai sigură? Deoarece starea vremii nu reprezintă un impediment în realizarea ședinței foto iar luminile suplimentare vor compensa lipsa Soarelui? Acest lucru poate doar intr-un studio bine echipat, dar adevarul este ca lumina naturală joaca un rol esențial pentru ca fotografia sa aibă acel element de luminozitate, preferat stilului nostru fotografic. Astfel, alegerea unei locații de interior in schimbul fotografiei in aer liber, nu reprezintă neaparat un avantaj.

Adevărata artă din spatele fotografiei este însăși pensula razelor de Soare.

Un timp nefavorabil nu reprezintă și un dezavantaj. De cele mai multe ori avem tendința să ne lasăm descurajați mult prea devreme, fără să vedem cu ochii noștri care este situația pe “teren”. Un timp capricios poate fi o piedică, dar nu ne-am pus niciodată întrebarea dacă o vreme însorită și lipsită de nori ar fi ceea ce căutăm. Răspunsul o sa vă surprindă, dar adevarul este că lumina prea puternică a Soarelui afectează destul de mult calitatea fotografiei, lăsând-o fără contrast și claritate.

Lumina de dimineața în plină vară va fi foarte “rece” și “orbitoare”. De aceea este indicat să găsim locurile mai umbrite. Până la urmă sunt și norii buni pe cer iar noi ne ajutăm de ei cât putem. Am vrut să facem această comparație pentru a scoate în evidență faptul că nu tot ceea ce se consideră a fi o vreme “urâta” reprezintă un dezavantaj, dar cu siguranță poate fi transformată întru-un avantaj considerabil.

Ce au în plus ședințele foto outdoor ?

Creativitatea.

Ai posibilitatea să te exprimi mai ușor, prin accesorii care ți se potrivesc. Fie că aduci în peisaj un buchet cochet, baloane, eșarfe pentru un aspect mai chic sau chiar un pahar de șampanie, toate sunt parte a creativității tale.

Libertatea de mișcare.

Pentru a elimina momentele de tensiune, libertatea de mișcare ajută foarte mult pentru a te acomoda la ședința foto. Dacă ești la prima sesiune foto acest lucru te va ajuta să te relaxezi, iar locurile ideale de fotografiat vor fi cele mai retrase de văzul oamenilor, păstrând un cadru restrâns și intim.

Poți fi jucăuș.

În familie, împreună cu copii sau alături de iubită poți fi în largul tău, momentele de fericire nu trebuie sa lipsească.

Contează foarte mult cum plecăm la drum. Nu de puține ori ni s-a întâmplat să plouă foarte mult o pieriodă îndelungată și înainte să avem ședința foto sau chiar în aceeași zi timpul să se schimbe radical. Poate dragostea tinerilor sau frumusețea familiilor pe care le fotografiam să facă acest miracol ?

Nu vă încredeți în ceea ce vedeți pe fereastră la prima oră. Mișcarea norilor ne poate păcăli foarte ușor. 

Cum îți dai seama de momentul în care dorești să realizezi o ședință foto ?

Dacă ești în căutarea unui moment deosebit, înflorirea cireșilor, a magnoliilor, ne puteți scrie un mesaj pentru a vă ajuta în planificarea sesiunii foto în locația dorită la momentul potrivit.

Cum vă venim în ajutor pentru o ședință foto în aer liber ?

Programarea unei sedințe foto se poate face înainte cu cel mult 7 zile. Ședințele foto se pot reprograma în cazul în care starea vremii nu mai permite fotografierea în ziua respectivă.

Pentru mai multe detalii legate de politica noastră, vă invităm să citiți rubrica F.A.Q.