Pregatirea bebelusului la botez

pregatire bebe blog

Toate amintirile sunt de nepretuit.

Ne imaginam un bebelus, un zambet, o familie fericita si plina de emotii. Cand pasim pragul casei simtim acea stare de “oare o sa planga?” sau “sper sa zambeasca la sedinta” si este firesc, toti parintii isi vor micutii sa fie prieteni cu fotograful. Dar pornind de la imaginea principala, a unei “pregatiri perfecte” in care totul iese exact asa cum ne imaginam, cu bebelusii lucrurile nu sunt chiar asa, si suntem fericiti pentru in asta consta toata frumusetea unei familii, in bebelusul lor.

Nevoie de somnic si de gustarici, fiecare bebelus este diferit si are nevoile lui.

Cand ne gandim la o sedinta foto, ne imaginam ceva foarte tehnic si totodata foarte strict, insa pregatirea bebelusului este mai degraba un portret de familie, o totalitate a momentelor captate in naturaletea, puritatea si simplitatea lor.

Iar rezultatul ramane surpriza!

pregatire bebe blog_2

Acum sa trecem mai departe, ce se poate intampla daca bebelusul doarme sau are alte nevoi fata de cele pe care le-am dori noi ? Simplu, il lasam sa se linisteasca, sa pape sau sa faca nanica. Chiar daca vin fotografii in vizita, asta nu inseamna ca totul este dupa ceas, asa ca noi tot timpul lasam o marja pentru astfel de situatii dragalase.

Mici sugestii

Vestimentatia.

La acest subiect lucrurile sunt foarte simple, de preferat haine comode, uni, putin elegante si confortabile. Astfel o sa va simtiti liberi si fara retineri in a va arata cu adevat sentimentele.

Bebelusii pot fi imbracati intr-un body, rochita sau o hainuta crosetata. Noi preferam sa ii facem si cu burtica goala, asa ca o esarfa uni, roz, alb sau bleo ne poate ajuta foarte mult pentru a acoperi scutecul.

Culorile.

Aparatul de fotografiat “vede” culorile altfel fata de cum le percem noi; si chiar daca nu este ncesar sa intram in detalii tehnice, putem sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

1. Culorile puternice si vibrante merg combinate doar intre ele precum si culorile pastelate. Nu combinati rosu puternic cu bleu pastel, sau galben puternic cu roz pastel. Ele vor face un contrast mult prea mare intre ele iar reflexia culorii puternice o va acoperii pe cea pastelata. Pueti alege culori cu aceeasi intensitate de culoare.

2. Gri, negru sau alb. Gri deschis se potriveste foarte bine cu pastelurile iar negru si alb cu toate culorile.

3. De ce uni ? Accentul cade pe subiectul fotografiat – in cazul nostru familia – si se “asorteaza” foarte usor in orice mediu, fie ca este vorba de pregatirea bebelusului la domiciliu sau mediul ambiental al bisericilor si pana la restaurante. Bine asortate, puteti alege si culorile, elementele florale sau dungile.

Camera bebelusului.

pregatire bebe blog_3


Pentru pregatirea bebelusului, indicate sunt camerele luminoase si mai spatioase. Acum acest lucru nu este un necesar, fiecare casuta are amprenta familiei. Pentru a crea un decor special, putem apela la mici tactici pentru a pregati camera in care se va desfasura pregatirea bebelusului:

1. Simplificarea, sau mutarea provizorie a lucrurile care nu sunt necesare si ar putea iesi in decor. Astfel camera va fi mult mai luminoasa si mai spatioasa fotografic.

2. Asortarea cu mediul. Tinuta si casuta. Doua elemente care merg combinate pentru o fotografie reusita. Puteti sa alegeti tinutele si in functie si de designul camerei, culorile peretilor, elementele de decor.

Naturaletea.

Daca bebelusul este foarte natural, ar trebui sa ii urmam exemplul. Langa puiul tau, emotiile ca sunteti fotografiati vor disparea; lasati-va purtati de farmecul surasului celui mic iar fotgrafiile vor fi de poveste.

×

Dupa aceste randuri , daca doriti sa rezalizati si un portet de familie inainte de botez va stam la dispozitie cu toate informatiile necesare pentru o colaborare reusita si zambitoare.